Blogs

Regelmatig schrijven we blogs over honden. We zijn er nou eenmaal dol op bij Smuldier! We behandelen veel verschillende onderwerpen en geven vaak handige tips en tricks. Lees je mee?

Heb jij een goed idee voor een onderwerp waar je graag meer over zou willen lezen? Mail dan naar smuldier@hokra.nl Wie weet wordt dat het onderwerp van onze volgende blog!

Je huis voorbereiden voor de komst van een hond
Je huis voorbereiden voor de komst van een hond
‘Zet de vaas die je van je oudtante geërfd hebt een plankje hoger.’ Wat kan je doen om je huis zo goed mogelijk voor te bereiden op de komst van een hond? Hondeneigenaren Jet, Lysbeth en Marieke praten met elkaar over dit onderwerp in de […]
Vers vlees: is het óók geschikt voor puppy’s?
Vers vlees: is het óók geschikt voor puppy’s?
Wist je dat vers vlees voor jouw spring-in-'t-veld meer is dan alleen een culinair feestje? Voor pups vanaf drie maanden oud is het namelijk een smaakvolle en voedzame boost voor hun razendsnelle groei. Laten we eens duiken in de smulwereld van puppyvoeding, de redenen waarom én hoe je vers vlees kunt introduceren in het dieet van je jonge hond.
Waarom vers vlees goed is voor je hond: een smakelijke én gezonde keuze!
Waarom vers vlees goed is voor je hond: een smakelijke én gezonde keuze!
Als hondenbaasje wil je natuurlijk alleen het allerbeste voor je viervoeter. Het kiezen van het juiste hondenvoer is daarbij van cruciaal belang. Er is een overvloed aan opties op de markt, maar als je op zoek bent naar een voedingskeuze die de gezondheid en het welzijn van je hond kan optimaliseren, dan is vers vlees absoluut iets om te overwegen. In deze blog bespreken we de voordelen van dit natuurlijke dieet, enkele belangrijke overwegingen en waarom honden het zo’n smakelijke keuze vinden!
Vind een hond die bij je past
Vind een hond die bij je past
‘Kijk eerst naar wat je niet leuk vindt aan een hond’ Melissa vraagt zich af waar ze op moet letten als ze een hond gaat kiezen als huisdier. Op internet staat zoveel informatie, ze ziet door de bomen het bos niet meer. Waar moet ze beginnen?
Heeft mijn hond verlatingsangst?
Heeft mijn hond verlatingsangst?
Maartje heeft een hond die veel blaft als ze niet thuis is. Ze vraagt zich af hoe ze erachter komt of de hond verlatingsangst heeft of niet. Haar buren vertellen haar dat haar hond veel blaft, daardoor wil ze nu verder onderzoek gaan doen. Wat moet ze doen?
Speelgoedtips voor je hond
Speelgoedtips voor je hond
Ingrids hond Bas wil met haar spelen. Hij bijt dan in haar benen of kleren, dus Ingrid besluit op zoek te gaan naar geschikt speelgoed voor haar hond. In de dierenspeciaalzaak komt ze in een walhalla terecht, waar ze moeilijk kan kiezen uit het enorme aanbod. Want welk speelgoed is het meest geschikt voor haar hond?
Met je puppy naar buiten..
Met je puppy naar buiten..
‘’Als ik met mijn pup over straat loop, is ze een echte babe magnet!’ Wanneer je voor het eerst met je pup over straat gaat, wil iedereen de pup aaien en knuffelen. Dat is leuk, maar misschien ook wat veel van het goede. Je nieuwe […]
Hoe krijg ik mijn hond mooi op de foto?
Hoe krijg ik mijn hond mooi op de foto?
‘Voor de perfecte foto van je hond is het belangrijk ook de juiste omgeving te kiezen.’ Maaike is hondenfotograaf en vraagt zich af hoe je kan zorgen dat een hond goed luistert als je een hond op de foto wil zetten. Ze heeft weleens een pup […]
Hoe ga je om met vuurwerkangst bij je hond?
Hoe ga je om met vuurwerkangst bij je hond?
Je zou denken dat vuurwerkangst geen issue is dit jaar, door het vuurwerkverbod. Helaas hebben nog steeds veel honden last van (illegaal) afgestoken vuurwerk. Dat begint vaak al in oktober en november. In een aflevering van de podcast ‘Wie laat de hond uit?’ vraagt luisteraar […]
Een hond in huis. Wie is dan de baas?
Een hond in huis. Wie is dan de baas?
‘Honden zijn niet bezig met het plegen van een coup, zodra ze het huis betreden!’ Anneke heeft sinds kort een pup in huis. Ze woont samen met haar man en twee kinderen in een nieuwbouwwijk. Iedereen gaat verschillend met de hond om en Anneke vraagt […]

Nog meer vragen?

Heb je een goed idee voor een nieuwe blog? Of wil je een grappig verhaal of leuke video delen met jouw viervoeter in de hoofdrol? Dat vinden we om te smullen, dus mail gerust naar smuldier@hokra.nl. Dat kan natuurlijk ook voor serieuze zaken of als je een vraag hebt die niet tussen de veelgestelde vragen staat. Contact met ons opnemen via het contactformulier kan ook. We helpen je graag!

Volg ons: