Vers vlees: is het óók geschikt voor puppy’s?

Wist je dat vers vlees voor jouw spring-in-’t-veld meer is dan alleen een culinair feestje? Voor pups vanaf drie maanden oud is het namelijk een smaakvolle en voedzame boost voor hun razendsnelle groei. Laten we eens duiken in de smulwereld van puppyvoeding, de redenen waarom én hoe je vers vlees kunt introduceren in het dieet van je jonge hond.

Voedingsbehoeften van een puppy

Puppy’s hebben veel energie nodig om te groeien en hun voer bevat dan ook meer calorieën dan dat van volwassen honden. Daarnaast hebben ze een hogere behoefte aan eiwitten om hun spieren en weefsels te ontwikkelen, meer vetten voor de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel, en essentiële mineralen zoals calcium en fosfor voor sterke botten en tanden. Ze hebben dus écht andere voedingsbehoeften dan volwassen en oudere honden. We hebben even ter verduidelijk wat verschillen op een rijtje gezet:

 • Energie
  Puppy’s verbruiken heel veel energie om te groeien. Puppyvoer bevat daarom over het algemeen meer calorieën dan voer voor volwassen honden.
 • Eiwitten
  In puppyvoer zitten vaak meer eiwitten. Eiwitten zijn belangrijk om de groei en ontwikkeling van spieren en weefsels te ondersteunen.
 • Vetten
  Puppy’s hebben meer vet nodig. Niet alleen voor energie, maar ook voor de ontwikkeling van hun hersenen en zenuwstelsel.
 • Mineralen en vitamines
  Enkele onmisbare voedingsstoffen voor puppy’s zijn calcium en fosfor. Je pup heeft ze nodig om sterke botten en tanden te krijgen,
 • Kleinere brok  
  Puppybrokken zijn vaak kleiner dan brokken voor volwassen honden. Hierdoor zijn ze gemakkelijker te kauwen en verteren.

Introductie van vers vlees: stap voor stap

Vers vlees introduceren? Dat is als leren lopen – rustig aan beginnen. Want het is belangrijk om dit geleidelijk te introduceren om spijsverteringsproblemen te voorkomen. Een beetje proeven, een beetje smullen, en als die kleine maagjes het goedkeuren, langzaam opvoeren!

Kleine hondjes worden groot

Word je pup een puber? Dan moet hun menu meegroeien. Afhankelijk van het ras, wissel je tussen 9 en 24 maanden naar het voer voor de grote jongens en meiden. Zo blijft de voedingsbalans in perfecte harmonie met hun leeftijd.

Een laatste woord van wijsheid: check altijd even met de dierenarts voor je de eetgewoonten van je puppy omschakelt.

Vind een hond die bij je past
Vind een hond die bij je past
De plek van je hond in het gezin
De plek van je hond in het gezin
Een hond in huis. Wie is dan de baas?
Een hond in huis. Wie is dan de baas?
Volg ons: