Vers vlees
100% natuurlijk
Glutenvrij
Zonder conserveringsmiddelen
Veel soorten en smaken
Zonder geur-, kleur- en smaakstoffen

Vind jouw favoriet

Smuldier Complete maaltijd 400g Vlees
Smuldier Complete maaltijd 4x60g Lam met Rijst
Smuldier Vers vlees Brokjes Complete maaltijd 300g Rund met Groenten
Smuldier Vers vlees Topping 300g Kip
Smuldier Door de Brok 60g Lamsragout

De voordelen van vers vlees honden voer bij Smuldier

Er zijn verschillende voordelen van rauw vlees voor honden. Een aantal voorbeelden:

  • Honden vinden vers vlees erg smakelijk.
  • Vers hondenvoer zit boordevol hoogwaardige voedingsstoffen.
  • Honden kunnen vers voer makkelijk verteren.
  • Goede bacteriën in vers hondenvoer zorgen voor een betere weerstand.

Kortom: genoeg redenen om je hond lekker te laten smullen van vers vlees!

Vers vlees als hondenvoer: onze tips

Als je vers vlees aan je hond wil voeren, zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Hoeveel vers voer moet je je hond bijvoorbeeld geven? Dat zetten we voor je op een rij in de onderstaande tabel. 

LeeftijdHoeveelheid voer per dagAantal keer voeren
Tot 4 maanden50g per kilo lichaamsgewicht4 keer per dag
4-7 maanden40g per kilo lichaamsgewicht3 keer per dag
7-12 maanden30g per kilo lichaamsgewicht2 keer per dag
Volwassen hond25g per kilo lichaamsgewicht1 of 2 keer per dag
Drachtige honden35g per kilo lichaamsgewicht1 of 2 keer per dag

Van vers vlees voor puppy’s heb je dus meer nodig dan bij volwassen honden het geval is bij complete voeding, omdat puppy’s het voer extra hard nodig hebben vanwege hun groei. 

Voer je je hond nu brokken, maar wil je overstappen naar vers vlees? Trek daar dan een week voor uit. Op dag 1 en 2 geef je je hond 25% vers vlees, op dag 3 en 4 50%, op dag 5 en 6 75% en dan vanaf de zevende dag kun je je hond volledig laten overstappen op vers vlees. Op deze manier kan je viervoeter vast wennen aan het nieuwe voedsel. 

Hou er wel rekening mee dat na de overstap op vers vlees je hond last kan krijgen van diarree. Dat is omdat je hond moet wennen aan de verandering; vers vlees verteert namelijk heel anders dan brokken. Diarree na zo’n overstap is normaal gesproken dan ook niets om je zorgen over te maken. Laat je hond daarom rustig wennen de eerste zeven dagen door gebruik te maken van de genoemde stappen.

Smulgalerij voor alle smuldieren

Van blije honden krijgen we nooit genoeg. Heb jij ook een zo’n Smuldier?
Stuur ons een foto en wie weet krijgt jouw hond een plaatsje in onze smulgalerij!

Tyga
Troy
Tommie
Thea
Sky
Sjaak
Shirley
Santo
Samba
Saartje
Ronja
Rohan
Rembrandt
Rakker
Pip
Pablo
Olly
Ollie
Okkie
Nikita
Mike
Mike
Maya
Max
Maurice
Luna
Luna
Luna
Louna
Lola
Lobke & Emmy
Koda
Kate
Hummer
Hazel
Freya
Floris
Fleurtje & Loesje
Fabe
Evi & Lizzy
Emi
Diablo
Dex
Chudo
Chev
Boris
Bodhi
Bob
Boaz
Billie
Ben
Barley
Bandit
Bandit & Hunter
Babs
Axe
Arco
Saartje
Heb jij ook zo’n Smuldier?
Stuur je foto’s in

Veelgestelde vragen

Hoeveel vers vlees mag een hond per dag?

De hoeveelheid vers vlees die een hond per dag mag, hangt sterk af van het activiteitsniveau en het gewicht van de hond. Bekijk voor meer informatie de tabel onder het kopje “Vers vlees als hondenvoer: onze tips” op deze pagina

Welke producten van Smuldier bevatten 100% vers vlees?

Al onze verpakkingen Complete maaltijd 400g en Aanvullende maaltijd 400g bevatten 100% vers vlees. 

Hoe ontdooi ik het verse hondenvoer uit de diepvries van Smuldier?

Het ontdooien van het vers ingevroren vlees van Smuldier kan op verschillende manieren:

In de koelkast
Deze methode kost wat tijd, maar is wel de beste manier. Leg de verpakking of het afgesneden stuk (in een bakje) in de koelkast. Kleinere stukken vlees kunnen binnen 24 uur ontdooid zijn.

In koud water

Voor een snellere methode kun je het vlees in de verpakking in een bak met koud water leggen. Het water moet elke 30 minuten vervangen worden om ervoor te zorgen dat het vlees continu in koud water ligt. Kleine stukken vlees kunnen binnen ongeveer twee uur ontdooid zijn. Grotere stukken kunnen enkele uren nodig hebben.

Hoe lang kan ik een geopende zak Smuldier (uit de vriezer) bewaren?

Heb je een bevroren zak Smuldier geopend, maar houd je nog wat over? Bewaar de rest van de zak dan in de koelkast. Volg hierbij altijd de specifieke instructies op de verpakking. Als je een geopende zak gebruikt, controleer dan altijd of het vlees niet onaangenaam ruikt of verkleurd is voordat je het aan je hond geeft.

Als je niet verwacht het overgebleven voedsel snel te gebruiken, kun je overwegen om het in porties te verdelen en in te vriezen. Bevroren producten kunnen tot drie maanden in de vriezer worden bewaard. Denk eraan om ontdooide producten van Smuldier niet opnieuw in te vriezen.

Is Smuldier geschikt voor honden die gevoelig zijn voor bepaalde granen of gluten?

Ja, de producten van Smuldier zijn geschikt voor honden met een glutenvrij dieet. Sommige van onze producten bevatten rijst. Deze rijst is glutenvrij en hypoallergeen en kan dus zonder aarzelen worden gevoerd.

Is Smuldier geschikt voor puppy’s?

Vers vlees kan voor puppy’s vanaf 3 maanden een waardevolle aanvulling zijn op het dieet. Het is belangrijk om daarbij een aantal factoren in overweging te nemen voordat je met dit type voeding begint.

Allereerst, puppy’s hebben specifieke voedingsbehoeften om hun snelle groei en ontwikkeling te ondersteunen. Hoewel vers vlees een uitstekende bron van eiwitten is, biedt het mogelijk niet alle voedingsstoffen die je puppy nodig heeft. Bijvoorbeeld, het kan moeilijk zijn om voldoende calcium en fosfor te bieden, die van vitaal belang zijn voor botontwikkeling, alleen van vers vlees. Daarom is het vaak nodig om vers vlees te combineren met een evenwichtig puppyvoer of om voedingssupplementen toe te voegen aan het dieet van je puppy.

Ten tweede, het introduceren van nieuwe voedingsmiddelen aan een puppy moet geleidelijk gebeuren om spijsverteringsproblemen te voorkomen. Als je ervoor kiest om vers vlees aan het dieet van je puppy toe te voegen, begin dan met kleine hoeveelheden en houd de reactie van je puppy in de gaten.

Over het algemeen, het voeden van vers vlees aan een puppy kan gunstig zijn, maar het moet op de juiste manier worden gedaan en in balans zijn met andere voedingsstoffen die je puppy nodig heeft. Het is altijd een goed idee om met je dierenarts te praten voordat je belangrijke wijzigingen in het dieet van je puppy aanbrengt.

Wat is het verschil tussen Complete en Aanvullende voedingen?

Complete voeding bevat alle voedingsstoffen die een hond dagelijks nodig heeft. Dit in tegenstelling tot aanvullende voeding, waar niet alle voedingsstoffen aanwezig zijn. Wanneer je verschillende voedingen wilt combineren, is het  belangrijk om te weten of ze compleet of aanvullend zijn.

Zijn beide voedingen volledig? Dan kun je ze uitwisselen met elkaar. Is het vlees aanvullend en zijn de brokken compleet? Let dan extra goed op de hoeveelheid vlees die je toevoegt. Op de verpakking staat overigens altijd aangegeven of het complete of aanvullende voeding betreft.

Volg ons: