Brokken en vers vlees samen geven

Brokken en vers vlees samen voeren. Hoe zit dat nu eigenlijk?

Over het algemeen hebben honden geen problemen met het gecombineerd voeren van brok en vlees. Het verteringsstelsel van de hond is in staat om zich aan te passen aan de voeding die de hond binnenkrijgt. Een vers vlees maaltijd is doorgaans zowel wat geur als smaak betreft aantrekkelijker voor de hond, waardoor het toevoegen van vers vlees aan de brokkenmaaltijd juist voor extra enthousiasme bij de hond zal zorgen!

Wel is het belangrijk om te weten dat iedere hond anders kan reageren; er zijn honden met een gevoelig spijsverteringsstelsel die last kunnen krijgen wanneer diverse soorten voedingen met elkaar gecombineerd worden. Dit resulteert dan bijvoorbeeld in kortdurende diarreeklachten. Daarom kan je het beste kijken naar welke variant goed bij jouw hond past.

Volledige voeding

Een volledige voeding bevat alle voedingsstoffen die een hond dagelijks nodig heeft; in tegenstelling tot een aanvullende voeding, daar ontbreken voedingsstoffen. Wanneer je verschillende voedingen wilt combineren, dan is het belangrijk om te weten of de voedingen ‘volledig’ of ‘aanvullend’ zijn.

Zijn beide voedingen volledig, dan kan je ze uitwisselen voor elkaar. Is het vlees aanvullend en zijn de brokken volledig, dan moet je extra goed letten op de hoeveelheid vlees wat je toe gaat voegen. Op het etiket staat overigens altijd aangegeven of het een volledige of aanvullende voeding betreft.

Hieronder volgt voor iedere voersituatie (zoals hierboven geschetst) een praktijkvoorbeeld.