Overstappen van brokken naar vers vlees: wij helpen je daarbij!

Je hebt de ideale voeding voor je hond gevonden: het allerlekkerste vers vlees van Smuldier! Als je het product laat ontdooien, begint je hond al spontaan te kwispelen. Hij ruikt het al … mmm, vers vlees! Maar wat nu? Geef je je hond meteen zijn nieuwe voeding of stap je geleidelijk over? En hoe stap je eigenlijk geleidelijk aan over? Wat zie je veranderen? En waar moet je nog meer op letten? Wij gaan je helpen en zetten alles voor je op een rijtje.

Waarom vers vlees? Je hond is er dol op!

Jij weet het al en je hond nog beter: vers vlees is gewoonweg onweerstaanbaar! De smaak, de geur, de textuur – het doet een beroep op al zijn/haar zintuigen. Maar het gaat niet alleen om hoe lekker het is. Vers vlees is ook nog eens ontzettend goed voor je hond:

  • Natuurlijke voeding die aansluit bij het instinct: honden zijn van nature carnivoren. Hun lichaam is er evolutionair op ingesteld om dierlijke eiwitten en vetten te verteren. Vers vlees sluit perfect aan bij deze natuurlijke voedingsbehoeften, zonder onnodige toevoegingen of vulstoffen.
  • Betere gezondheid en vitaliteit: vers vlees zit boordevol essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, vetten, vitamines en mineralen die bijdragen aan een gezonde vacht en sterke spieren.
  • Hoog verteerbaar: vers vlees heeft een hoge verteerbaarheid, wat betekent dat het maagdarmkanaal van je hond bijna alle voedingsstoffen opneemt. Dit resulteert niet alleen in een gezonde spijsvertering en een tevreden hond, maar ook in minder en stevigere ontlasting – een echte win-win situatie!

Het overstap-stappenplan:

Je hond is waarschijnlijk dolenthousiast, maar het is belangrijk om de overstap naar vers vlees geleidelijk aan op te bouwen. Zo geef je zijn of haar spijsverteringssysteem de tijd om aan de nieuwe voeding te wennen. Dit is hoe je de overstap kunt maken:

Aanpassingsverschijnselen? Dat is heel normaal!

Wanneer je overstapt op vers vlees, kan je hond in de eerste dagen wat veranderingen in zijn lichaam ervaren. Vergelijk het met hoe mensen reageren als ze hun dieet veranderen – het lichaam heeft even tijd nodig om zich aan te passen. Misschien merk je dat zijn vacht iets anders ruikt of dat zijn ontlasting wat dunner is dan normaal. Geen zorgen, dit is volkomen normaal. Zijn lichaam went aan de nieuwe, pure voeding die hij binnenkrijgt en zal zich snel stabiliseren.

Vers vlees en brokken combineren

Het kan natuurlijk dat je hond dol is op zowel zijn brokken als op vers vlees, en waarom zou je hem dan niet het beste van beide werelden geven? Of lijkt het enthousiasme voor de brokkenmaaltijd soms een beetje te ontbreken? Voeg dan gewoon wat onweerstaanbaar lekker vers vlees toe. Wedden dat je hond smult?!

We horen je denken: maar kan het verteringsstelsel van m’n hond dit wel aan? Ja, dat kan ‘ie. Het verteringsstelsel van de hond is in staat om zich aan te passen aan de voeding die de hond binnenkrijgt.

Complete of aanvullende voeding: wat moet je weten?

Als je ervoor kiest om verschillende soorten voeding te combineren, zoals brokken en vers vlees, is het cruciaal om te weten of beide voedingen compleet of aanvullend zijn. Dit bepaalt hoe je ze kunt mengen en in welke hoeveelheden.

  • Zijn beide voedingen compleet? Dan kun je ze zonder problemen uitwisselen. Je kunt bijvoorbeeld een deel van de brokken vervangen door een gelijkwaardige portie vlees, rekening houdend met de verschillen in vochtgehalte.
  • Is het vlees aanvullend en de brokken compleet? Let dan extra goed op de hoeveelheid vlees die je toevoegt. Aanvullend vlees is meer een smaakmaker, dus je voegt het toe om de maaltijd aantrekkelijker te maken zonder dat je hond essentiële voedingsstoffen mist. Over het algemeen kun je 10 tot maximaal 20% van het complete voer vervangen door aanvullend vlees, zonder dat je hond te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt. Sommige hondenbezitters kiezen er zelfs voor om één keer per week het complete voer te vervangen door aanvullend (vers vlees) als een speciale traktatie. Op de verpakking van het voer staat altijd aangegeven of het om complete of aanvullende voeding gaat.

Je hebt nu alles wat je nodig hebt om de overstap naar vers vlees voor je hond soepel en succesvol te laten verlopen. Of je nu volledig overstapt of kiest voor een smakelijke combinatie, met vers vlees op het menu wordt je hond een echt Smuldier! Toch hulp nodig? Wij staan voor je klaar! Stuur een mailtje naar info@smuldier.nl en voeg het geslacht, ras, huidige voer en de leeftijd van je hond toe. Wij helpen je graag bij een passend voeradvies of een soepele overstap!

Speelgoedtips voor je hond
Speelgoedtips voor je hond
Hondvriendelijke horeca: door jullie getipt via social media
Hondvriendelijke horeca: door jullie getipt via social media
Zwemmen met je hond: dit is wat je moet weten!
Zwemmen met je hond: dit is wat je moet weten!
Volg ons: